miercuri, 5 octombrie 2016

Activități specifice Zilei Internaționale a Educației



Activități specifice Zilei Internaționale a Educației la
Liceul Tehnologic ASTRA, Pitești
            În 1994, UNESCO a inaugurat Ziua Mondială a Educatorilor pentru a sărbători Statutul Profesorului și pentru a recunoaște importanța muncii dascălilor. De atunci, în fiecare an, mai mult de 100 de țări de pe întreg mapamondul marchează această dată, în încercarea de a sensibiliza opinia publică pentru a evidenția contribuția dascălilor în societate.
Începând cu anul școlar 2013-2014, în învățământul românesc, Ziua Educației este marcată distinct în structura anului școlar, prin activități specifice, non-formale. În acest context, Liceul Tehnologic Astra și-a propus următoarele activități, pentru ziua de 5 octombrie 2016:
Incursiune în istoria cercetării românești. Valori ale școlii noastre! –concurs de afișe, organizat de prof. de biologie Claudia Tudor, la clasele a XI-a.                                       
Școala de ieri, școala de azi. Punți între generații (organizator, consilier educativ, prof. Ana DEMETER) - activitate interactivă cu elevi și profesori actuali ai liceului și absolvenți ai școlii noastre (invitați: COȘOI Ionuț, director BCR, sucursala Trivale și VÎLCU Marian, agent POLIȚIA RUTIERĂ, ARGEȘ). Programul a cuprins vizionare de filme, discuții, sceneta ,,Directorul școlii”, lansarea revistei proiectului ,,Pro educație. Fii școlar, nu fi hoinar!”, finanțat de DJST Argeș.
  
Concurs de tenis de masă (faza pe școală a Olimpiadei Naționale a Sportului), organizatori: prof. PUI Mihaela și MĂNOIU Valentin.  
,,STAR WORDS” sau cunoaște-te pe tine însuți! -activitate nonformală, de cunoștere și de competiție, organizată de prof. Ana DEMETER cu elevii proiectului ,,Școala Petroliștilor” OMV Petrom (clasele a IX-a P2 și a X-a P2)
  Testul lui EINSTEIN! - aplicat de prof. Alina MATEI, la clasa a XII-a D 
Alimentația sănătoasă! Concurs de prezentări power-point, coordonat de prof. LIPĂ Valentina și TUDOR Claudia (clasele a XII-a A și a XI-a B).
                                             
LIMBA FRANCEZĂ prin ghicitori, caligrame și cântece!- activitate organizată la clasele a IX-a, sub îndrumarea prof. ROȘU Elena.
SHAKESPEARE alive! -vizionarea unor fragmente din ecranizări celebre ale literaturii engleze. Activitatea a fost coordonată de prof. Manuela PĂNESCU și aplicată la clasele a IX-a A, C și E.

Nu întâmplător Johann Amos Comenius susținea că ,,omul nu poate deveni om, decât educat”. De asemenea, considerăm că deși toți avem dreptul la educație, educația...este cea care ne diferențiază!

Dir., prof. ing. Maria IONICĂ
Dir. adj., Elena CIOBANU
Consilier educativ, prof. Ana-Maria DEMETER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu